De voorbereiding en begeleiding rondom zwangerschap en ouderschap is nog steeds vaak gericht op moeder en kind, terwijl de rol van de partner vaak onderbelicht blijft.
Dit sluit niet meer aan bij de huidige tijd.

De (a.s.) ouders van nu staan voor andere uitdagingen dan eerdere generaties. De balans tussen werk en privé is vaak moeilijker te vinden door de flexibiliteit die van ouders wordt gevraagd, het combineren van 2 banen en de tekorten bij de kinderopvang. Ook de druk van een steeds sneller veranderende maatschappij, met bijvoorbeeld de digitale werkcultuur en een 24/7 economie, heeft invloed op het gezinsleven. Daarnaast spelen thema’s als mentale gezondheid, werkdruk, sociale media en de druk om ‘het perfecte ouderschap’ te leveren, een grotere rol in de ervaringen van ouders.

In deze nieuwe context is het essentieel dat beide ouders, samen als team, betrokken worden in de voorbereiding op het ouderschap. De moderne generatie heeft behoefte aan de juiste steun, praktische informatie en een aanpak die past bij de uitdagingen en dynamiek van deze tijd.

Hierin heb jij als professional een belangrijke rol.
In de trainingen leer je hoe deze rol kan vervullen zonder dat het extra tijd kost.

Verloskundige professionals :

De rol van de partner is nog niet vaak belicht. Toch is deze erg belangrijk, je krijgt uiteindelijk ( meestal) samen een baby.

Wat is de invloed van de steun van de partner op de beleving naar de bevalling toe, bijv. angst voor de bevalling? Heeft de steun van de partner invloed op het verloop ( en de beleving) van de bevalling en op een goede start van het ouderschap? Wat heeft de partner nodig om te kunnen steunen?  Hoe kan je als professional de partner steunen? Hoe kan je als verloskundige professional bijdragen ’teambuilding’ tussen de beide (a.s.) rondom de bevalling? Op bovenstaande vragen word, aan de hand van resultaten van wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden, ingegaan.

Welke rol speel je als verloskundige professional in dit geheel en wat kan je bijdragen zonder dat het extra tijd kost?

In deze interactieve training krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden tools voor het begeleiden van beide ( a.s.) ouders in de overgang naar het ouderschap.

Voor meer informatie neem contact op via het contactformulier

33604301_ml

Kraamverzorgenden:

Als kraamverzorgende heb je een belangrijke rol!. Zeker nu de continu begeleiding steeds vaker voor gaat komen, rondom de bevalling, maar natuurlijk ook in het kraambed.

De eerste periode is een spannende tijd voor jonge ouders, er verandert veel. Naast het lichamelijke worden ouders geconfronteerd met veel nieuwe dingen en onzekerheid. met de juiste kennis kunnen jullie hierin iets voor hen betekenen.

In deze cursus krijgen jullie handvatten hoe je beide ouders kan ondersteunen in het vormen van een team, als ouders. Zowel tijdens de bevalling als in het kraambed.

Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier

kraamverz